Σοφία Μάνη

“Όπου η Παράδοση Αγκαλιάζει την Εξαιρετική Φιλοξενία”

Υπηρεσίες

Τοποθεσία

Καλως ήρθατε στην Μάνη

…όπου τα γαλάζια κύματα του Αιγαίου αγκαλιάζουν τους τραχείς βράχους στολισμένους με αρχαίες ιστορίες. Φωλιασμένη στην καρδιά της Ελλάδας, η Μάνη μαγεύει τους επισκέπτες με την διαχρονική της ομορφιά και την ασύγκριτη φιλοξενία της. Εδώ, η παράδοση δεν διατηρείται απλώς – γιορτάζεται σε κάθε κίνηση και κάθε εγκάρδιο καλωσόρισμα. Ζήστε την εξαιρετική φιλοξενία στα καταλύματα Sophia Mani, όπου κάθε διαμονή είναι γεμάτη με ζεστασιά και γνήσια φροντίδα.

Μια λωρίδα γης που αναδύεται απότομα στη θάλασσα, σαν ένα πλοίο που απολιθώθηκε λίγο πριν σαλπάρει.

Μόνο 28 χιλιόμετρα πλάτος, αλλά με άπειρη ψυχή. Μάνη, “Ψυχή” σημαίνει το όνομά της και το κρύβει στα τραχιά της τοπία, για να το αποκαλύψει μόνο σε αυτούς που δεν θέλουν απλώς να περάσουν… “Μπορείς να δεις τη Μάνη σε τρεις μέρες, μπορείς να περπατήσεις γύρω της σε τρεις μήνες, αλλά για να δεις την ψυχή της, χρειάζεσαι τρεις ζωές… μία για τη θάλασσα, μία για τα βουνά και μία για τους ανθρώπους.”

Η Μάνη είναι ένας μαγικός τόπος στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου. Ξεχωρίζει όχι μόνο για τους μοναδικούς της πύργους στην Ελλάδα, τα πέτρινα χωριά της και την μαγευτική της ομορφιά, αλλά και για την εκπληκτική της φύση, την ιστορία και τον ατίθασο χαρακτήρα της.

Το ταξίδι στη Μάνη είναι μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις, ένα ταξίδι που αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στην καρδιά του επισκέπτη, ένα ταξίδι που κανείς δεν μπορεί να κάνει μόνο μία φορά…

Η είσοδος στη Μάνη είναι σαν να ταξιδεύεις στην Ιστορία. Με τα πρώτα σας βήματα, αισθάνεστε ότι ο χρόνος έχει σταματήσει, κρατώντας σε αυτόν τον τόπο την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής… όπου ήταν το βασίλειο του Μενέλαου, στο έδαφος των αρχαίων Σπαρτιατών και των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, και όπου πραγματικά ξεκίνησε η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας… εδώ μπορείτε να αγγίξετε την πέτρα που κάποτε στήριζε τη σημαία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, εδώ μπορείτε να δείτε το λιμάνι σχεδόν ανέπαφο από την ημέρα που απέπλευσαν τα πολεμικά πλοία, εδώ μπορείτε να μείνετε στους ίδιους πύργους όπου ζούσαν οι πολέμαρχοι… μνημεία και τοπία ανέγγιχτα από το χρόνο.

Κι αν αυτοί οι λόγοι δεν είναι αρκετοί για να επισκεφθείτε τη Μάνη, αυτός ο γοητευτικός τόπος κρύβει ακόμα πολλά μυστικά στην καρδιά του… ισχυροί πολεμιστές μπλεγμένοι στο νήμα της βίαιης ιστορίας, γενιές δεμένες με τον κώδικα της τιμής, μπλεγμένες σε θανάσιμες συγκρούσεις, θρύλοι για πειρατές και νεράιδες που ακόμα στοιχειώνουν τα ερείπια των οχυρών… Σε αυτόν τον μυστηριακό τόπο μπορείτε να νιώσετε τη μαγεία της περιπλάνησης… μπορείτε να ανακαλύψετε εγκαταλελειμμένα χωριά, παραδομένα στη λήθη… μπορείτε να εξερευνήσετε ζωντανά, πέτρινα χωριά, με ανθισμένους κήπους, πύργους και γόνιμους οπωρώνες… μπορείτε να περπατήσετε στη άγρια φύση που εναλλάσσεται συνεχώς από άγονα βουνά σε ήπιες, καταπράσινες πλαγιές… εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε βυζαντινές εκκλησίες, σφηνωμένες ανάμεσα στον βράχο και τη θάλασσα, εκτεθειμένες στον σκληρό ήλιο… εδώ μπορείτε να συναντήσετε τους ντόπιους, αυτούς τους περήφανους και σκληροτράχηλους ανθρώπους, που δαμάζουν το άγριο τοπίο αλλά είναι επίσης πολύ γενναιόδωροι και θερμόκαρδοι…